La ciutat Llegendes i tradicions Festes i esdeveniments Història de la ciutat Itineraris turístics Novetats Més apartats

La Marieta de les Cols. A la dreta, capgrossos en paper maixé.


Qui millor per conèixer una zona de Girona que algú que hi hagi nascut i viscut sempre?
Els capgrossos de Girona saben un niu d'anècdotes, històries i llegendes que envolten els monuments i indrets del seu carrer o barri.
De la seva mà podem resseguir uns itineraris de coneixement o descoberta d'allò més significatiu de cada indret, històric o llegendari, tot visitant les fites turístiques més importants de Girona, interessants per a visitants i per a veïns.


Detall de la façana de la Catedral

(Ampliar) - Detall de la façana de la Catedral.

Presentació - Síntesi de l'itinerari, amb els personatges que acompanyen les diverses rutes i els principals elements que s'hi poden veure i visitar.

El Merdisser - El capgròs representatiu del barri del Mercadal ens acompanya a la visita dels indrets més significatius, com el Museu del Cinema.

La Marieta de les Cols - La Marieta tenia la seva parada de fruites i verdures a l'antiga plaça de les Cols, l'actual Rambla de la Llibertat, que és la zona que ens explicarà.

L'Argentera - Representa el carrer de l'Argenteria, on també s'hi pot veure, fent tombarelles, el Tarlà, enfilat en una barra, quatre vegades l'any.

El Ballester - Capgròs que simbolitza el carrer Ballesteries, que acompanya l'itinerari des dels Quatre Cantons fins la pujada de Sant Feliu.

L'Esquivamosques - La mosca és un element icònic de Girona. Aquest capgròs explica la seva intervenció llegendà:ria al llarg de la història de la ciutat.

La Pericota - Encarregada de fer la visita més llarga; després de mostrar-nos alguns dels monuments més emblemàtics de Girona, ens endinsarà a la Vall de Sant Daniel.

La Beneta de la Força - La Beneta ens acompanya pel cor de la Girona històrica: el carrer de la Força, el de Cúndaro, Sant Llorenç... i els Museus d'Història de la Ciutat, dels Jueus de Girona i el Museu d'Art.

El Mercader - Representant d'artesans i comerciants, amb ell ens endinsarem a l'antic barri gremial i als carrers que encara conserven el nom dels antics oficis que s'hi desevolupaven.

El Ciutadà - Aquest capgròs ens mostrarà com i on vivien les famílies que habitaven els palaus i cases nobles de l'actual carrer dels Ciutadans i la plaça del Vi.

Nosaltres, els capgrossos - Història dels capgrossos de Girona, des dels de 1868 fins als actuals, amb imatges dels que passejaven per Girona a principis del segle XX.


Text -Informació-Index
CONTACTE ----Avís legal ----Aviso legal ----Legal notice © Fèlix Xunclà/Assumpció Parés